Az ARTHY-Therm bemutatja 3. Nyílászáró trendek

Illusztráció | Családi ház

A legújabb trendek nem csupán az öltözködési szokásainkra vannak hatással. Manapság már az otthonteremtésben is megfigyelhető az olasz vagy az osztrák divatirányzatok megjelenése.

Nem szabad megfeledkeznünk az esztétikai szempontokról sem egy nyílászáró kiválasztásakor. Az utóbbi időben divatirányzatok alakultak ki a nyílászárók piacán is, pont mint minden más területen. Ugyan úgy hódít a minimalista stílus mint a mediterrán. Ezeknek a főbb jellemzői általában a színes nyílászárók. A műanyag mint alapanyag manapság már könnyen variálható.

A minimalista stílusban jellemzőek a szürke színű nyílászárók, az acélra hasonlító szerkezetek, míg a mediterrán stílusnál a piros vagy a fa utánzatú ablakok és ajtók jöttek divatba. A műanyag nyílászárók ilyen szempontból lehetnek csak kívül, csak belül (ezen esetekben a másik felület fehér marad) vagy mind két oldalt színezettek.

A hazai piacon mindennek ellenére továbbra is a fehér szín dominál (sokat elárul, hogy a falak és a bútorok színének kiválasztására kétszer annyi időt fordítunk, mint a nyílászárók ezen tulajdonságának meghatározására), de már megjelentek a különböző színű és formájú nyílászárók. A szín trendek általában Nyugat-Európából érkeznek hozzánk, a pirosat például Olaszországtól kaptuk a zöld pedig Ausztriában divatos mostanában.

Sok lehetőségünk van arra, hogy különleges formájú és színű nyílászárókat válasszunk, de javaslom, hogy mielőtt kiválasztanánk egy szerkezetet konzultáljunk egy tervezővel, aki akár látványtervet is tud készíteni, az elkészülő házunk nyílászáróiról a homlokzatba integrálva. Így értelemszerűen könnyebben tudunk döntést hozni, hiszen megjelenik az a szín és forma melyet megálmodtunk.

Advertisements

About arthytherm

Az ARTHY-Therm Kft. műanyag nyílászárók gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A blog célja, hogy az évek alatt felhalmozott tapasztalatunkat megosszuk olvasóinkkal.
This entry was posted in nyílászáró divat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s